top of page
 • Facebook
 • Instagram

Wiemspro = Wireless-EMS-Pro, är ett spanskt high-tech-företag som är världsledande inom EMS (Electro Muscle Stimulation) som bla utvecklade och lanserade den första trådlösa (wireless) utrustningen för EMS i världen.

Wiemsfit är Wiemspro:s produktlinje för personlig träning på gym.

Hur fungerar Wiemsfit?

 • Wiemsfit bygger på Wiemspro:s senaste och världsledande EMS Body Sculpt teknologi och certifierad av FDA, CE mm globalt.
   

 • Wiemsfit tränar 10 muskelgrupper simultant genom EMS och ger upp till 6 000 muskelkontraktoner per minut för varje muskelgrupp. 
   

 • I Wiemspro:s app på din Ipad finns 40 färdiga träningsprogram förutom inställning av intensitet för varje kunds muskelgrupp. Du dessutom skapa egna program och självklart spara kundens inställningar så att du slipper göra inställningar varje gång. Du fyller vid första mötet i en en journal för varje kund som finns i programmet.
   

 • Wiemsfit kan användas individuellt eller för gruppträning.
   

 • Träning med Wiemsfit är vanligtvis 20 min, men kan vara längre beroende på målet med träningen.
   

 • Apparaturen är trådlös via Bluetooth, vilket gör att du via en Ipad kan styra upp till 8 personer med EMS-dräkt (Pro eller Slim Plus) gemensamt eller med individuella inställningar. Den fungerar både inomhus och utomhus (batteritid 6-8 tim).

Företaget

Wiemspro verkar inom fitness, hälsa och skönhet och tillhandahåller effektiva lösningar för varje område baserat på vetenskaplig grund, och är representerat i 77 länder med över 1500 centers och över 100 000 användare (se gärna referenser via videoklipp på centers och kunder).

 

Företaget har egna team av specialister inom biomedicin och fysiologi liksom ingenjörer för teknik och IT.

 

Wiemspro utvecklar, designar och tillverkar all utrusning själva såsom apparatur, mjukvara och dräkter.

Vetenskaplig grund

 

Wiemspro:s utrustning är certifierad av FDA och man samarbetar med flera prestigefulla universitet där man bla genomför kliniska studier. Dessa resultat inom bla effektivitet ligger till grund för utformningen av programmen i utrustningen.

 

Wiemspro:s EMS-behandling använder sig av impulser för kontraktion av musklerna, som genom att ha olika frekvenser adressera långsamma fibrer och snabba fibrer i musklerna för maximal effekt.

Garanti och service

 

Själva apparaturen från Wiemspro har 2 års fabriksgaranti från leveransdatum.

 

Technovital tillhandahåller service och har tekniker utbildad av Wiemspro.

Utbildning

Utbildning sker under en heldag med en utbildare från Technovital. Det finns därutöver digitala utbildningsprogram via Wiemspro.

Nöjda kunder över hela världen​​! Det finns mer än 1 500 sport-centra, gym och PT:s och över 100 000 kunder som använder Wiemsfit över hela världen. Många elitidrottare boostar sin träning med Wiemsfit. 

Det finns två typer av dräkter (Pro eller Slim Plus), som båda har inbyggda elektroder som stimulerar musklerna att kontrahera.

 

Pro är en dräkt som delas mellan kunder. Under denna används träningsunderkläder tröja/byxa i bomull från Wiemspro. 

 

Slim Plus är en följsam och lätt dräkt i olika storlekar för personlig användning (köps av kunden). Den blir som ett andra skinn med mycket god komfort och rörlighet. Med denna dräkt är kunden färdigklädd och utan behov av assistans att ta på sig dräkten med elektroder.

KUNDGRUPPER & EFFEKT

​Wiemsfit är idealisk för följande kundgrupper:

 • Kunder som har ont om tid för träning. Wiemsfit gör det möjligt att träna kortare pass och mer sällan pga större effekt jämfört med vanlig träning.
   

 • Kunder som vill förbränna fett under och efter träning (pågår i upp till 72 tim efter träning).
   

 • Kunder som vill öka i styrka och bygga muskler.
   

 • Tekniken förstärker effekten av vanlig träning, vilket gör att når sina mål på kortare tid. Wiemsfit förbättrar effekten av träningen med 30–50 %.
   

 • Träning med Wiemsfit ger en kraftfull kardiovaskulär och aerob uthållighetsförbättring av träningen.
   

 • Träning med Wiemsfit är säker med reducerad risk för skador.
   

 • Träning med Wiemsfit leder till förbättrad kroppshållning och figur.
   

HYRA & INTÄKTER

Du hyr utrustningen till ett fördelaktigt pris, vilket täcks av endast fyra betalda pass per månad. Allt däröver är ren intäkt för dig. Wiemsfit är mycket lönsamt att arbeta med.

Kontakta oss för. mer information och offert!

bottom of page