top of page

REFERENSER

Laila Hartzell, LPG & Hälsa

Linnea Wollermo, Leg.kiropraktor & LPG-terapeut/utbildare

 

Att tävla i Bodyfitness ställer höga krav på en atlet både när det gäller kost, träning och sömn/återhämtning. LPG är en fantastisk behandling att ta till när man pressar sin fysik så hårt.

 

Den tydligaste effekten enligt min upplevelse är att cirkulationen blir klart mycket bättre, jag får mer energi och orkar ta ut mig mer i träning. Den andra aspekten är att hudkvalitén blir mycket finare, vilket är viktigt i tävling. Huden ska se len ut och ha god fasthet & lyster, se hälsosam ut och utan celluliter. Detta är precis vad LPG jobbar på då vi påverkar bindväv, fettvävnad samt hudens lyster och spänst. Den tredje och sista aspekten är återhämtningen. LPG är en otroligt skön behandling och påminner om klassisk massage.

 

Träningen är viktig, men återhämtningen är kanske ännu viktigare. Det är då vi bygger upp muskelcellerna vi brutit ner under träningen. Så att få unna sig LPG under dessa veckor har vart underbart.  Tävlingssäsongen resulterade i en overall-vinst, två guld och två silver och min känsla är att jag aldrig hade fått så fina resultat och orkat pressa mig så hårt om jag inte gått på LPG-behandlingar. De har hjälpt väldigt mycket!

 

Maria Eriksson, Sjuksköterska, Svensk mästare i Body Fitness, Formachic

 

LPG endermologie har positiv effekt på många sätt när det kommer till Fitness. Med LPG kan jag anpassa behandlingen utifrån vad atleten är i behov av, t ex vätskedränering, uppstramning av huden, få fart på fettförbränning i områden med envisa fettdepåer, behandla celluliter. LPG hjälper också till  snabbare  återhämtning  och optimering av  idrottsprestationen mm.

Att tävla i Fitness/Bodybuilding är oerhört krävande för kroppen och även mentalt och här är LPG fantastiskt bra som komplement för att optimera en tävlingssatsning.

Efter många års  erfarenhet  och stor  kunskap i fitness-grenarna och vad det innebär att tävla i dem är det fantastiskt att med LPG:s unika mekanism och dess många behandlingsområden kunna erbjuda individanpassade behandlingar före /under/efter en tävlingssatsning.

Caroline Wrede, kiropraktor & LPG-utbildare, Evexia

LPG-endermologie är ett optimalt komplement i mina kiropraktiska behandlingar. En djup smärtfri massage som mjukar upp muskelspänningar och oelastisk bindväv. En fantastisk behandling för de patienter som har smärtproblematik, exempelvis fibromyalgi. Den djupa behandlingen upplevs endast som behaglig och de kan slappna av och tillgodogöra sig behandlingen bättre än vid en djup manuell massage. Vad jag älskar med LPG är att det är en bred behandlingsmetod där man kan arbeta inom så många områden, för välbefinnande, smärta, ödem, men även estetiskt och postoperativt. Dessutom är den en skonsam behandling, både för patienten och mina händer.

Harmit Kaur, VD Tumba Lipokliniken

Vi har arbetat med LPG sedan 2013 på Tumba Lipokliniken. Sen dag ett har vi haft nöjda kunder vilket har lett till att denna behandling utförts hos oss hela 1700 ggr per år! Även om vi idag arbetar med många andra behandlingar så är majoriteten av våra kunder LPG-kunder. Vi har aldrig tvekat att uppgradera när en ny modell kommer då vi VET att LPG-tekniken är världsledande utan egentlig konkurrens. 

Lis-Marie Bihl, LPG-utbildare, Balansportalen

Jag kom i kontakt med LPG Behandlingar redan 2004 då jag gick på egna behandlingar för smärta efter en trafikolycka med Whiplash som följd. Min nacke och hela höger sida, bröstrygg samt svank var periodvis som i kramp. Jag kom att inse sambandet mellan stress och smärta. Olyckan skedde nämligen flera år tidigare och smärtan var då akut en kort period, men aktiverades och befästes under en period av stark stress. Jag fick då tips om LPG Endermologie, denna speciella behandling, som bearbetar bindväv, muskler, stimulerar blodcirkulation och lymfflöde.

 

Jag hade redan provat flera olika typer av behandlingar inklusive sjukgymnastik i perioder utan mer än tillfälligt resultat. Först när bindväven i och runt musklerna bearbetades så löstes problemet på djupet. Detta var ett uppvaknande för mig som terapeut och jag bestämde mig för att själv börja arbeta med LPG.

2006 öppnade jag min klinik Balansportalen i Västerås, där jag sedan dess hängivet har specialiserat mig inom LPG behandlingar för skönhet sport och hälsa. Jag arbetar med behandlingar för både kroppen och ansiktet. Jag är sedan 2012 även utbildningsansvarig för LPG i Sverige och delar med mig av min kunskap och erfarenhet till andra terapeuter vid sidan om mitt kliniska arbete på hemmaplan.

Då metoden är en helt mekanisk cellstimulering som bara stimulerar och aktiverar kroppens egna processer så är den helt utan risker. LPG lämpar sig som behandling för alla som tål massage, bindvävsmassage och lymfmassage. Jag har behandlat otaliga klienter med olika typer av upplevd problematik såsom;

 

 • Fibromyalgi 

 • Idrottsskador 

 • Muskelspänningar 

 • Smärta

 • Svullnad

 • Falsk hälsporre 

 • Falsk Ischias (Piriformis Syndrom)

 • Ärr efter olyckor eller kirurgi 

 • Smärta svullnad och blånad efter fettsugning och bukplastik (Rekommenderas av ledande kirurger)

 • Celluliter 

 • Envisa fettdepåer

 • Lös hud efter större viktnedgång

 • Dubbelhaka

 • Slapp åldrad hud (även ansikte)

bottom of page